11.10.2013

When I have to go, my feet won’t go, they won’t leave

Pientä ilta postausta tiedossa.

Viime lauantaina olikin jännä päivä. Äiti oli menossa tädin kanssa Seinäjoen käsityömessuille ja kysyi lähtisinkö mukaan. En ole pitkään aikaan missään messuilla ollut, joten ihan uteliaisuudesta päätin lähteä mukaan.

Olimme paikan päällä n. kello 10 aikaan ja lähdimme sieltä pois kun olimme kiertäneet kaikki kojut ja pisteet ja silloin kello rupesi olemaan... 16 jälkeen. Eli ihan mukavasti se koko päivä sitten tuli siellä vietettyä.
Puolessa välissä mun päätä meinas alkaa särkemään kamalasti, lähinnä kun ei ollut syönyt eikä ollut juotavaa koko ajan tarjolla. Särkylääkkeetkin jäi kotiin, mutta aikani sinniteltyä pääkipu tuntui laantuvan ja pystyi taas paremmin keskittyä itse messuun. Ihmisiä oli tosi paljon ja pienemmillä "kujilla" alkoi olemaan tosi ahdasta ja teki jo tiukkaa että pääsi liikkumaan. Liittyen tähän edelliseen nega postaukseen, oli siellä juurikin näitä tapauksia että jäädään niihin pieniin kulkuväleihin rattaiden ja kaikkien muiden kanssa kaikkien eteen, niin ettei ihmiset pääse kumpaankaan suuntaan. Teki kyllä mieli karjaista muutaman kerran.

Suuren ihmismäärän takia oli myös välillä haastavaa päästä joihinkin kojuille kun olivat ihan täynnä ihmisiä. Piti vähän kärkkyillä, että kun joku lähtee niin heti änkeytyy tähän tyhjään kohtaan.

Kaikinpuolin, messut oli OK ja oli kiva käydä. Äiti ja täti löysivät kaikkea mukavaa pientä itselleen, kun minä taas pääsin vähän vähemmällä törsäämisellä. Siellä kulkiessa sitä toivoi, että olisi aktiivisempi käsityöntekijä kun siellä kaikkia hienoja koru juttuja oli joista saisi itse väsätä sellaisia koruja kuin tahtoisi.
No koru jutut jäi sinne mutta tällaista tuli matkaan;


 Lemppari koju oli ehdottomasti tämä koju, missä myytiin kaikkea kissa aiheista; näitä ja paljon muita erilaisia kylttejä esimerkiksi. Alun perin halusin ostaa kyltin missä luki jotain -Jos haluat talon parhaan paikan, siirrä kissa.- koska tottahan se on. Harmillista kuitenkin oli että kun pysähdyttiin tähän kojuun ennen kuin lähdettiin, ei noita kyseisiä kylttejä enää ollut minkä takia valitsin sitten tuollaisen kyltin vessan oveen.

Neljä koristeruusua. Ajattelin, että muokkaan hieman hiuspantaa ja koitan josko noi ruusut saisi siihen kiinni.

 Sitten ehkä tällainen yllättäjä. En todellakaan lähtenyt sormusta etsimään, mutta sellainen sitten mukaan tuli. Harmi ettei tästä saa oikein kunnon kuvaa. No, uteliaisuudesta pysähdyin kojulle missä myytiin irlantilaisia koruja ja menin läpi sormus valikoimaa. Omistan kaksi kihlasormusta, jotka kumpikin ovat kokoa 15, mutta silti auttamatta hieman liian isoja minulle. Ajattelin siis pysähtyä ja katsoa josko tarjolla olisi joku kaunis sormus joka oikeasti sopii ja pysyy sormessa. Näin pieniä sormuksia kun on vaikea löytää. Typerät tikku sormet.
No kun siinä pyörittelin sormuksia sattu tämä myyjä kohdalle ja olikin oikea supliikki tyyppi. Kerroin että etsin kihlasormusta mikä pysyisi pienessä sormessakin ja hän heti esitteli tämän sormuksen sanoen, että tässä on nyt juuri sinulle sormus. Kyseessä siis tämä hopeinen kelttiläinen sormus joka kuulemma sopii hyvin kihlasormukseksikin.
Vielä tarkemmin sormuksesta; 

Claddagh - Ystävyyden kädet ja rakkauden sydän- Sormus on hopeaa ja kivi on kristalli ,kun sydämen kärki osoittaa sinuun päin olet varattu kun käännät sen ulospäin olet vapailla markkinoilla. 
Tulinen Rakkaus

Nais myyjä oli tosiaan varsinainen supliikki tyyppi, joka alkoi heti kertoa tarinaa ja se tapa miten hän kertoi ja esitti asian, huumorilla vielä höystäen sai ihmisiä pakkautumaan kojun ympärille ja siihen itsenikin ympärille. Alkoi pikkuhiljaa tuntua että porukkaa hengitti jo niskaankin, kun kaikki pysähtyivät ihmettelemään ja kuuntelemaan tätä myyjää. Hän alkoi kertoa suu vaahdossa miten päin tätä sormusta pitää esimerkiksi pitää ja että jos menen Skotlantiin täytyy olla hyvin tarkkana kuinka päin sormusta pidän, koska siellä kuulemma miehet huomaavat nämä sormukset heti ja kuinka päin ne ovat. (Liekö näin)
Sormuksia oli myös erivärisillä kivillä, mutta myyjä itse valitsi juuri tämän kirkkaan minulle sanoen, että tämä sopii juuri minulle ja kertoi että näillä väreilläkin on merkitys. Hän sanoi, että tämä kirkas edustaa niin sanotusti tälläistä puhtautta, ehkä jopa viattomuutta. (minäkö puhdas ja viaton haha) Jotain sinnepäin ja hän jatkoi, että mitä tummempi kivi sormuksessa on sitä ns. "tuhmempi" on. No satuimpa vilkaisemaan kyseisiä sormuksia netistä heidän sivuiltaan ja minä saan kyllä näistä väreistä aivan eri käsityksen kuin tuhma.

- Tummansininen näyttäisi olevan Unelmoiva ja Hellä
- Pinkki Henkinen Rakkaus
- Tummanpunainen Suojeleva ja Tulinen Rakkaus
- ja vihreä Salaperäinen Rakkaus.
Toki oli vielä kaksi muun väristä, sellainen topaasi ja toinen oli ametisti. Näistä ei ole kuitenkaan erilillisesti kerrottu mitä nämä värit sitten edustavat.

Ihan mielenkiintoista. Kai se myyjä meinasi esim. tuolla tummanvihreälläkin, että on "tuhma" kun on salaperäinen rakkaus. Voisin kyllä haluta tuon tummanpunaisenkin, niin kivoja värejä ja hintaakaan näillä ei paljoa ole vaikka ostaisi jokaista väriä ja mikä parasta; jopa näitä pieniä kokoja!
Toki myyjä mainitsi myös tämän kaikista suosituimman kihlasormuksen, jota hänellä ei enää ollut ja jonossa oli jo yli 50 ihmistä tälle sormukselle, mutta netistä näitä ainakin näyttäisi vielä pystyvän tilaamaan. Sormus oli perus hopeasormus, missä on teksti joka suomeksi olisi: Yksi sormus osoittaa rakkauttamme | Yksi sormus yhdistää meidät | Yksi sormus sinetöi rakkautemme.


No käytiin tietty syömässä kaiken sen seisomisen ja kiertelemisen jälkeen kotipizzassa ja tämän syömisen jälkeen mulle tuli tosi viluinen ja kylmä olo, vaikka sisällä olinkin. Lähdettiin sitten takaisin kotia päin ja autossa mulla ei vielä ollut oikein mikään, edelleen vähän kylmä. Kun pääsin kotiin ja sain vaihdettua vaatteet ja pestyä meikit mun päänsärky palas 1000 kertaa kovempana. Siinä sitten kiskoin särkylääkettä ja makasin sohvalla. Aina kun piti nousta ylös vaikka hakemaan juotavaa, tuntu ku olis aivot liikahtaneet aina pään sisällä joka askeleella. Hirveä jyskytys siis. No kokemuksesta tiesin, että mun pää on kipeä noin kun mulla on kuumetta ja kappas oli mulla sitäkin, sitä se viluilu kai enteili. Siinä sitten sohvalla nukkuessa ja makoillessa meni se ilta kunnes otin uuden särkylääkkeen ja yritin vielä tehdä jotain asioita jotka oli jäänyt kesken ja menin nukkumaan. Aamulla ei onneksi ollut mikään eikä kuume noussut uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti